Вторник, 17 септември 2024

17.09.2024

Последвайте ни

68 първокласници за първи път прекрачиха прага на общинските училища в Генерал Тошево

С вълнуващи и емоционални тържества, в училищата в община Генерал Тошево новата учебна 2024/25 година официално беше открита. След дълга, гореща и изпълнена с приключения и забавления лятна ваканция, децата в петте общински училища и Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“, прекрачиха прага на любимите класни стаи и чуха звука на стария училищен звънец.

 Нетърпеливи, учители, ученици, техните родители и близки се събраха в училищните дворове на различните училища, за да чуят първия звънец и да изпълнят класните стаи с усмивки. Децата бяха посрещнати от класните им ръководители, които ги поздравиха и пожелаха учебната година да бъде много успешна, ползотворна и изпълнена с постижения.

  Както традицията повелява откриването на учебната година навсякъде започна с издигане на националния трибагреник под звуците на химна на Република България. Музикална програма и празнични слова посрещнаха учениците, а първият звънец пред входа на всяко училище официално даде старт на уроците и домашните.

 Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров откри учебната година в СУ „Никола Й. Вапцаров“ и ПГ по земеделие „Тодор Рачински“ в град Генерал Тошево. В своите слова той посъветва всички ученици да следват мечтите си, да бъдат любознателни и да приемат всички предизвикателства в живота, без да се страхуват да правят грешки. „Грешките са най-естественото нещо, което всеки човек прави, но така научава уроците си и трупа безценен опит“, заяви Валентин Димитров.

 На кратко тържество в първата си класна стая, първолаците на СУ „Никола Й. Вапцаров“ получиха поздравления от по-големите учениците в учебното заведение и бяха зарадвани с по една книжка като подарък от Община Генерал Тошево. Осмокласниците в ПГ по земеделие „Тодор Рачински“ пък бяха посрещнати с хляб и сол и лични послания за здраве и успешно обучение.

  Тази година в община Генерал Тошево има общо 68 първокласници. В града са 50 от тях, като те са разпределени в двете училища – в ОУ „Хр. Смирненски“ има 24 първокласници, а в СУ „Никола Й. Вапцаров“ – 26.

c