Вторник, 17 септември 2024

17.09.2024

Последвайте ни

Тържествено бе открита учебната година в СУ „Петко Рачов Славейков“ в Добрич

Всяка година месец септември зове учители и ученици за първия учебен час. По традиция СУ „П. Р. Славейков“ даде начало на учебната 2024/2025 година с истински празник на знанието, мечтите и вдъхновението. Дворът на училището оживя от грейналите лица на учениците, от вълнението на първокласниците и дванадесетокласниците, от радостните сълзи в очите на родителите, от усмивките на учителите, от песни и стихове. Тържеството започна в 9.00 часа с посрещане на знамената и химна на Република България.

Приветствие към всички присъстващи отправи директорът на училището Георги Георгиев: „От времето на Възраждането, когато българинът е давал мило и драго, за да изпрати децата си на школото, до съвременната епоха, образованието е сред най-висшите ценности. Честит празник на всички, които носят училището в себе си - като спомен, като потребност, като очакване!“

На първокласниците той пожела да бъдат здрави, будни и любознателни, да търсят новото, да трупат знания и да разгръщат дръзко потенциала си, а на по-големите ученици – да бъдат упорити, амбициозни и успешни. Топли думи бяха отправени и към учители и родители, които  заедно, с доверие и взаимно уважение, водят бъдещето за ръка.

Празничната програмата бе наситена с изпълнения на талантливите възпитаници на училището, които с песни, танци и слово приветстваха всички и направиха деня им още по-специален. Учениците от 12 клас запалиха факела на познанието, доверието и приятелството и отправиха послание към учениците от гимназиален етап – да бъдат старателни и мотивирани и да не забравят, че знанието е сила, която ще ги води винаги напред.

По традиция първи прага на училището прекрачиха първокласниците, които стават част от голямото и задружно семейство на Славейковци и с трепет и вълнение започват своето пътешествие в света на науките. Посрещнаха ги техните усмихнати учители и празнично украсените класни стаи. С нетърпение и приповдигнато настроение петокласниците и осмокласниците ги последваха. 

c