Неделя, 19 май 2024

19.05.2024

Последвайте ни

Д-р Желязков: Няма да позволя нарушаване на нормалната работа на МБАЛ-Добрич  

Стачният комитет е поканен на среща на 26 октомври, за да се дискутират условията за евентуалната ефективна стачка, която готви СБМС. Това съобщи пред журналисти изпълнителният директор на МБАЛ-Добрич д-р Георги Желязков.

Вече седмица медицински сестри и акушерки, към които след това се присъединиха и санитарките, протестират символично по един час. Те планираха от утре, 21 октомври, да преминат към ефективна стачка. Това обаче няма да се случи, тъй като до момента не са проведени разговори на стачния комитет и ръководството на МБАЛ Добрич.

Отлага се началото на ефективната стачка в МБАЛ Добрич, викат Арбитража на МТСП

Протестиращите обявиха, че ще се обърнат към Арбитражната комисия на Министерството на труда и социалната политика, за да могат да се проведат преговорите с ръководството на болницата.

От ръководството на МБАЛ Добрич заявиха, че не са отказвали преговори, а се анализира информацията, която е постъпила от синдикалната организация. "Когато имаме становище за минималните дейности, чрез които ще се обезпечи нормалната дейност на болницата по време на стачните дейности, и спазвайки конкретния законов член, синдикатът ще получи писмено уведомление", заяви пред Про Нюз Добрич преди два дни юристът на болницата адвокат д-р Ивелина Александрова.

Ръководството на МБАЛ Добрич: Не сме отказвали преговори на стачния комитет

„Няма да позволя нарушаването на нормалната работа на болницата. Онези например, които имат нужда от планови операции, достатъчно много пострадаха по време на ковид пандемията. Ако тази стачка продължи, така трябва да договорим условията, че да не се нарушава нормалният ход на работата в МБАЛ Добрич“, категоричен бе днес пред журналисти д-р Желязков.

c