Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Ръководството на МБАЛ Добрич: Не сме отказвали преговори на стачния комитет

От ръководството на МБАЛ Добрич опровергават информацията на стачния комитет на медицинските специалисти, че са отказани преговори по повод на условията за ефективната стачка, която се планира в здравното заведение.

„Ръководството на МБАЛ Добрич не е декларирало под никаква форма отказ от преговори. В момента се анализира информацията, която е постъпила от синдикалната организация и когато имаме становище за минималните дейности, чрез които ще се обезпечи нормалната дейност на болницата по време на стачните дейности, и спазвайки конкретния законов член, синдикатът ще получи писмено уведомление. Ние не сме отказали преговори“, заяви юристът на болницата адвокат д-р Ивелина Александрова.

По-рано от стачния комитет на медицинските специалисти в МБАЛ Добрич обявиха, че ръководството е отказало да преговаря пряко с медицинските сестри по условията на стачката и че те ще се обърнат към Арбитражната комисия на МТСП, за да могат да се проведат преговорите.

Отлага се началото на ефективната стачка в МБАЛ Добрич, викат Арбитража на МТСП

Припомняме, че медицинските специалисти са в едночасова стачка от миналия  петък. Те продължават с предупредителните стачни действия, като обмислят да увеличат времето - от един на два или три часа. 

c