Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Сградата на фирма NIKOS в Добрич получи приз на Годишните архитектурни награди

Фирма NIKOS -  „Никос-Хранинженеринг” ООД, от Добрич сподели второто място на Годишните архитектурни награди за 2022. Компанията беше номинирана в категория „Реализации – бизнес, административни, търговски и индустриални сгради“.

Проектът е реализиран от арх. Валентин Денков от проектантска фирма ФУНКТ ООД и представлява цялостна реконструкция на административните и производствени помещения на предприятието и формиране на външни зони за отдих и паркови площи.

30 години от създаването си отбеляза „Никос-Хранинженеринг“ от Добрич

Използвани са смарт системи за биодинамично осветление, отопление и слънцезащита, които променят спектъра на светлината в зависимост от часа на денонощието, съобщават от компанията. Така сутрин LED-лампите в цялата сграда светят в по-студена светлина, а с наближаването на вечерта тя става все по-топла, което прави работния ден далеч по-приятен и светлината – близка до естествената.

„НикосХранинженеринг“ от Добрич печели доверието на клиентите и партньорите си от цял свят

Цялото обзавеждане бе изработено и доставено от фирма МГМ Добрич.

Благодарение на пряката ангажираност на служителите при създаването на новата работна среда и пълното доверие между компанията и проектанта, е постигнат  резултат, който надмина първоначалните ни амбиции, посочват от NIKOS. От там подчертават, че семплото разпределение и изчистеното обзавеждане отговарят напълно на корпоративния имидж на компанията, която тази година отбеляза 30 години от създаването си.

Тя се занимава с производството на специализирано оборудване от неръждаема стомана за млекопреработването и индустрията за етерични масла.

Снимки: Тихомир Рачев

c