Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Отворено писмо от "Роуз маркет" по повод публикацията за сбиването в Кранево

Отворено писмо от ръководството на ”Роуз Маркет” и бизнесмена Димитър Димов бе публикувано в профила на маркета във Фейсбук. То е по повод публикация на Про Нюз Добрич от вчера: Икономическа война в Кранево стигна до кръв и арести

С предисторията можете да се запознаете и тук:

Сбиха се работещи в два супермаркета в Кранево, двама души са пострадали

Про Нюз Добрич е независима медия, която работи, спазвайки всички добри журналистически практики и представяйки всички гледни точки. Ето защо публикуваме писмото без никаква редакторска намеса:

"Отворено писмо от ръководството на ”Роуз Маркет” и аз Димитър Димов, намесен в последните дни в статията, на медията ”Про Нюз Добрич”.
Обръщаме се към всички и искаме да кажем, че написаното в нея е измислица, базирана на слухове и непроверена информация от официалните места, а именно полиция и прокуратура.
Да, част от персонала бяха повикани за справки в полицията, както и много други хора.
Аз, Димитър Димов, по това време не съм бил в Кранево и не съм бил арестуван. Бях потърсен по телефона за справка и сам отидох в РПУ-Балчик, за да дам обяснение!
Нашето неучастие и невинност, във въпросният конфликт, сме доказали в полицията със записи от камерите!
Ние живеем в 21 век, в който има записващи устройства навсякъде!
Всеки може да провери, че само в “Роуз Маркет” има 70 камери вън и вътре. В съседният търговски обект, също толкова, всеки може да ги види! Нека съседният търговски обект, използва запис на събитията, които твърди, че са се случили.
Въпросната медия и журналистка, целенасочено е публикувала тази статия, без да провери истинността на ситуацията, с цел да урони авторитета на мен-Димитър Димов и магазин ”Роуз маркет”!
Тези твърдения, не са публикувани от никоя друга регионална медия, защото те не са се случили!
Разследване на ”Роуз Маркет” научи, че е възникнал спор между охраната на “Топ маркет” и клиент, който е паркирал на техния паркинг и е пазарувал от ”Роуз Маркет”.Последвала е забележка от охраната им, че нямат право да паркират пред единия търговски обект и да пазаруват от другия, която забележка е прераснала в сбиване.
Постоянният полицейски патрул, който стои регулярно пред двата обекта, се е намесил светкавично и е арестувал участниците в конфликта. Те са дали измислени показания, за да оневинят охраната и да въвлекат в неприятности персонала на ”Роуз Маркет” и мен Димитър Димов!
"

c