Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

ОИК Добрич излезе с решение за прекратяване на пълномощията на Мая Димитрова като общински съветник

ОИК Добрич излезе днес с решение за предсрочното прекратяване на пълномощията и заличаване на общински съветник и обявяване избора на следващия в листата на КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ кандидат за общински съветник в ОбС Добрич.

В решението се казва, че е постъпило заявление от Мая Йорданова Димитрова, с което тя заявява, че желае предсрочно да ѝ бъдат прекратени пълномощията като общински съветник в Община град Добрич поради избирането ѝ за народен представител в 45-ото Народно събрание.

Божидар Димитров влиза в ОбС Добрич на мястото на избраната за депутат Мая Димитрова

С решение от 28.10.2019 г., Мая Йорданова Димитрова е обявена от ОИК Добрич за избрана за общински съветник от кандидатската листа на КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“. Предвид желанието да й бъдат прекратени пълномощията, следва да бъде обявен за избран следващият кандидат от листата.

От справката на “Информационно обслужване” АД за класиране според преференциите, ОИК Добрич обявява за избран Божидар Димитров Димитров, с 80 действителни преференции. Предстои да му бъде издадено удостоверение.

Решението на ОИК Добрич подлежи на обжалване пред Административен съд Добрич в 7 – дневен срок.

Както вече съобщихме, Мая Димитрова бе и председател на Общинския съвет на Добрич, така че тя овакантява и този пост. Тя не се нае да прогнозира кой ще я наследи, както и дали ще има извънредна сесия на Общинския съвет за избор на нов председател. Димитрова бе и лидер на общинската организация на БСП в Добрич, така че местните социалисти ще трябва да си изберат нов на партийна конференция.

Божидар Димитров e дългогодишен партиен активист и бивш председател на общинската организация в Добрич и на областната структура на БСП.

c