Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Божидар Димитров влиза в ОбС Добрич на мястото на избраната за депутат Мая Димитрова

Мая Димитрова, избрана за депутат от БСП за България от област Добрич, е подала днес заявление в Общинската избирателна комисия за прекратяване на пълномощията й като общински съветник. Това съобщи Димитрова за Про Нюз Добрич. Очаква се решението на ОИК, което трябва да излезе съвсем скоро. Комисията ще издаде удостоверение на следващия в листата от местните избори, който ще заеме мястото на Димитрова в местния парламент. Това е Божидар Димитров – дългогодишен партиен активист и бивш председател на общинската организация в Добрич и на областната структура на БСП.

Мая Димитрова бе и председател на Общинския съвет на Добрич, така че тя овакантява и този пост. Тя не се нае да прогнозира кой ще я наследи, както и дали ще има извънредна сесия на Общинския съвет за избор на нов председател. Димитрова бе и лидер на общинската организация на БСП в Добрич, така че местните социалисти ще трябва да си изберат нов на партийна конференция.

Мая Димитрова посочи, че ще коментира своите ангажименти като народен представител към избирателите от област Добрич след като мине клетвата в Парламента. 

c