Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

БЮДЖЕТ '21 на Добрич ще се обсъжда публично (виртуално) на 11 февруари

Кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов кани местната общност на публично обсъждане на тазгодишния проект за БЮДЖЕТ 2021 и на проекта на Програмата за капиталовите разходи, информираха от общинската администрация.

Обсъждането ще се проведе на 11 февруари 2021 г. /четвъртък/ от 16.00 часа

Съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община град Добрич се извършва на основание чл.84, ал.6 от Закона за публичните финанси и чл.30 от Наредба за условията и реда за съставяне на тригодишна бюджетна прогноза за местните дейности.

Разработването и приемането на общинския бюджет са част от най-важните решения за по-нататъшното развитие на общината. Затова те трябва да се вземат с активното участие на всички граждани, заявяват от кметството. 

Тазгодишното публично обсъждане на проекта на бюджета и на проекта на Програмата за капиталовите разходи на Община град Добрич за 2021 г. ще се проведе неприсъствено - чрез платформата WEBEX, съгласно решение № 17-31 от 26.01.2021 г. на Общински съвет град Добрич.

Платформата за видеоконферентна връзка отговаря на изискванията за мрежова информационна сигурност, уверяват от Община град Добрич. Чрез посочения линк https://dobrich.webex.com/meet/webex обществеността ще има възможност да се регистрира онлайн. Предложените от местната управа варианти са два:

  • чрез изтегляне и инсталиране на приложението WEBEX → и включване в платформата
  • достъп чрез интернет браузърът - на лаптоп, настолен компютър, таблет или друго смарт устройство. Избралите този начин за включване ще трябва да се регистрират посредством въвеждане на email, уточняват от Общината.

На 9 февруари (в концертна зала "Добрич") ще се проведе публичното обсъждане на проекта за бюджет на Община Добричка за 2021 г.

"Община град Добрич очаква становища и предложения за проекта на бюджет 2021 г. и на проекта на Програмата за капиталови разходи в деловодството на Община град Добрич, на електронен адрес priemna@dobrich.bg , както и на телефон 058/600 416 и 058/600 001, вътрешен 258, в срок до 11 февруари 2021 г. Становища и предложения могат да бъдат отправяни и по време на неприсъственото публично обсъждане чрез обявената платформа". гласи официалната покана от Община град Добрич.

В нея се уточнява също, че за всички постъпили становища и предложения от публичното обсъждане ще бъде съставен протокол, който ще се приложи като неразделна част от проекта на общинския бюджет при внасянето му за разглеждане от Общински съвет.

c