Водещи новини - дясно Общество Шабла

Обявени са свободни места за пожарникари в Добрич и Шабла

Главна дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” обяви конкурс за назначаване на държавна служба в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Добрич.

Обявени са вакантни младши изпълнителски длъжности, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка.

Едната позиция е в Районната противопожарна служба в Добрич. Тя е за водач на специален автомобил ІІ – І степен, той и пожарникар.

Обявена е една вакантна длъжност и за старши пожарникар в районната служба на огнеборците в Шабла.

Според заповедта на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски кандидатите за участие в конкурса трябва да имат само българско гражданство, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията, да не са привлечени като обвиняеми или не са подсъдими за умишлено престъпление от общ характер.

Освен това се изисква да не са по-възрастни от 40 (четиридесет) години към датата на обявяване на конкурса, да притежават средно образование. Те трябва да отговарят на минималните изисквания за физическа годност и психологична пригодност.

За длъжността „водач на специален автомобил ІІ-І степен, той и пожарникар” има изискване да притежават свидетелство за управление на МПС категория С и да не са лишавани от право да управляват моторно превозно средство за нарушение на Закона за движението по пътищата през последните 3 години.

Срокът за подаване на заявленията е 14 дни, считано от деня следващ публикуването на обявлението за конкурса, което беше на 29 октомври.
Документи се подават в „Човешки ресурси” на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Добрич, всеки работен ден от 09:00 ч. до 12:00 ч. на адрес: гр. Добрич, бул. ,,25-ти септември ” № 72. Телефон за връзка – 058/658-122/.

Със заповедта на министър Терзийски можете да се запознаете по-долу.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *