Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Работи се по идея за възстановяване на партньорството „Шафхаузен-Добрич”

Безспорно е факт, че нашата болница, въпреки членството ни в Европейския съюз, има нужда от подкрепа от друга болница, каквато е тази в кантона Шафхаузен. Това сподели за Про Нюз Добрич прокуристът на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич д-р Георги Желязков. По думите му всяка помощ за лечебното заведение, независимо от къде е, би била добре дошла. „Ние сме с напълно отворени врати да поемем подкрепа – било то като консумативи, като обучение на наши кадри. Така че сме за едно такова партньорство”, каза д-р Желязков.

10 години без д-р Андре Гредел – благодетелят на болницата в Добрич

Прокуристът е категоричен, че ръководството на болницата би подело инициатива за възстановяване на партньорството „Шафхаузен-Добрич”.

Д-р Ананиев: Партньорството с Шафхаузен бе шанс за медицинската общност, болницата и жителите на Добрич

Той разказа, че през миналата седмица се е провела предварителна среща с една от дамите от швейцарската група, която е партньор на Добрич и в момента живее в Добричка област. Тя е поела ангажимента и е инициатор на идеята отново да се възстановят отношенията между кантона и МБАЛ в Добрич. На срещата присъства и кметът, Общината застава напълно зад тази идея и ще се опитаме да възстановим партньорството, посочи д-р Желязков.  

c