Петък, 17 май 2024

17.05.2024

Последвайте ни

По инициатива на сдружение „Културен Хъб“ в Добрич ще се учреди младежки общински съвет

Консултативен съвет по младежките политики ще бъде създаден в Добрич. Докладната записка на кмета Йордан Йорданов бе подкрепена от местния парламент. Предложението е внесено в началото на април от Младежкото сдружение "Културен Хъб" и е резултат на близката им работа с младежи от различни училища, които желаят да участват активно в обществения живот в града.

Предложението беше официално подкрепено от Ученическите съвети на СУ „Любен Каравелов“, СУ „Св. Климент Охридски“, ЕГ „Гео Милев“, СУ „Димитър Талев“, СУ „ П. Р. Славейков“, ПГВМ „Професор д-р Георги Павлов“, ЧПГ „Райко Цончев“, ЧЕУ „Леонардо да Винчи“, посочва Венцислава Венкова, регионален координатор на Сдружение "Културен Хъб".

Тя допълва, че вследствие на обсъждане на предложението и темата с представители на кметския екип се е оказало, че в тази посока гледат и представители на отбора по дебати БЕСТ към Езикова гимназия и са обединили усилия.

Младежкият общински съвет ще служи като консултативен орган, представляващ интересите на младите хора в града. Той ще осигури платформа за изразяване на гледните точки, идеите и предложенията на младите граждани и ще работи за стимулиране на гражданската активност сред подрастващите.

Това е важна стъпка в посока подкрепяне принадлежността и ангажираността на младежите, които се обединиха около желанието си да участват активно и да влияят на вземането на решения, засягащи техния град и бъдещето им, посочва Венкова. " Младежите в град Добрич вярват, че учреденият общински съвет е правилният инструмент и ще представлява ефективен механизъм за участие и влияние върху важните решения, които се вземат на местно ниво", казва още тя.

c