Водещи новини - дясно Здраве

Поставени са дарителски кутии в подкрепа на полицая от Добрич Христо Кунчев

На много места в Добрич вече са поставени дарителски кутии за набиране на средства за бъбречната трансплантация на 54-годишния полицай от Добрич  Христо Кунчев.

Кутии има в Община Добрич, в ТД на НАП, в магазини АВС : “Таврия”, “Добротица”, ул. “Дунав” и ж.к. “Балик”, “Дружба 1”. Средства се набират и в магазини “Томи” в кварталите “Балик”, “Строител”, център и “Дружба 1”, както и в магазин “Била” /център/, Ловно-рибарски магазин, кафе “Кукла”, Централна поща Добрич, “Добрич строй”, строителна борса “Андреев”, магазин My Market, Дома за стари хора, магазин “Кауфланд”, магазин “ЕРКА” в с. Стефан Караджа и в магазин “Томи” в Каварна.

Спешно Христо трябва да събере 40 000 долара, които са необходими за бъбречната трансплантация, която трябва да бъде извършена в клиника в Турция.

Христо Кунчев е началник на Териториалната полиция в Добрич. Има 15-годишна дъщеря.

През март и август на 2018-та година са му направени биопсии в София. “През март лекарите, които изследвали биопсията, не си свършиха работата, както трябва и казаха, че нищо му няма на бъбреците. На втората биопсия обаче откриват автоимунното заболяване, което уврежда бъбреците му. Разчетоха отново биопсията от март месец и се оказа, че още оттогава е имал тази диагноза- амилоидоза”, споделя съпругата му.

Полицай от Добрич спешно се нуждае от 40 000$ за бъбречна трансплантация в Турция

Единственият  шанс за Христо да живее е спешна трансплантация на бъбрек. Има донор и това е собствената му майка. В България обаче не се наемат да направят трансплантацията, тъй като донорът е в напреднала възраст и има риск. От турската клиника “Медикъл Парк” се съгласяват да направят тази трансплантация, колкото и да е рискова за майката.

Необходими са обаче 40 000 долара, които са непосилни за едно семейство живеещи в нашата държава, наречена България.

Затова семейството стартира дарителска кампания.

“Моля всички близки, роднини, приятели, познати и непознати, помогнете ни да съберем сумата и да съм спокойна, че съпругът ми ще е здрав и независим човек! Че ще отгледаме до старини дъщеря си и ще се радваме и на внуци- заедно! Нека помогнем на един човек, жаден за живот!”, апелира съпругата.

Който желае, може да помогне, като приведе сума по желание по следната сметка:

Банка Уникредитбулбанк BICкод UNCRBGSF IBAN BG48UNCR70002523468756

Титуляр : Христо Атанасов Кунчев,  тел.0885/321032

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *