Понеделник, 06 май 2024

06.05.2024

Последвайте ни

Община Добрич обяви обществена поръчка за реконструкцията на пазара

Община Добрич обяви обществена поръчка за реконструкцията на Централния кооперативен пазар. Общата стойност на проекта „Нов облик на централен пазар град Добрич и прилежащата му територия” е 10 500 000 лева. Припомняме, че през месец март т.г. МРРБ подписа споразумения с Община Добрич за финансиране на 14 проекта, сред които и този за пазара. Държавата дава 8,6 милиона лева за проекта чрез инвестиционната програма за общински проекти.

МРРБ даде зелена светлина на 26 инфраструктурни проекта в 5 общини в област Добрич

Общината очаква оферти за строително-монтажните работи до 21 май.

Проектът предвижда 3 етапа на изпълнение. Първият етап обхващащ зоната от ул. „Огоста“ до паркинга на ул. „Отец Паисий“ в направление изток-запад и от ул.“Княз Дондуков до сцената в направление север-юг. Вторият етап обхваща новопроектирания паркинг към ул."Отец Паисий" и част от пешеходния подход към югозападната част на пазара. Третият етап обхваща подхода към подлеза от запад.

Цената за строежа на новия пазар в Добрич набъбна от 4,8 на 8,4 милиона лева

Новият пазар ще има три типа павилиони и 116 щанда за плодове и зеленчуци. В северната част на терена е оформено полифункционално площадно пространство. В него се предвиждат сцена, сух фонтан, зони за рекреация, консумация и възможност за организиране на събития от различен характер.

Предвидени са два паркинга за леки коли; към ул. „Княз Дондуков" за 9 коли и паркинг за 36 коли с надлъжно и напречно паркиране по ул. „Отец Паисий" в зоната на бъдещото й разширяване, или общо 45 паркоместа, от които 4 бр. за хора с увреждания.

Предвидени са три чешми, по една в двата края и една централна чешма (фонтан) с корита в центъра на пазара. По периферията от запад, под покритието, както и от двете страни на сцената са предвидени общо 32 пейки. От тях 12 са свободностоящи, а 20 са комбинирани с подпорни стени. Бетоновите подпорни и оформящи стени се изпълняват с финиш «мозайка».

 

c