Събота, 01 юни 2024

01.06.2024

Последвайте ни

„Продължаваме промяната“, „Демократична България“, ГЕРБ и ДПС без срам имат нова сглобка в Столичния общински съвет, смята Слави Трифонов

„След сглобката на национално ниво, която сътвориха „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, ГЕРБ и ДПС, без никакъв, ама никакъв срам, сега имат нова сглобка в Столичния общински съвет“, написа във Фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов.
„Ама вчера Бойко Борисов каза, че ще се ходи на избори, нямало да се събира с ПП, защото имало съмнения в изборите … и гледа в камерите, което означава в очите на българите, и лъже без никакъв срам, камо ли с чувство за грях. Нали беше много религиозен“, коментира Трифонов. Той добави, че 24 часа по-късно общинските съветници от ГЕРБ са се прегърнали с общинските съветници от „Продължаваме промяната“ и гласували заедно за председател от ПП.
Според Трифонов „за да си прикрият гнусната сглобка си напазаруваха едни предатели от групите на БСП и Възраждане“. „Мога само да съчувствам на Корнелия Нинова и Костадин Костадинов, този мач съм го играл и мога само да им кажа, че в крайна сметка това е полезно, защото за някакви смешни обещания и пари са се оттървали от предатели“, добави лидерът на ИТН.
Трифонов отбеляза, че Борис Бонев е заявил, че ако ГЕРБ подкрепят неговата формация - „Спаси София“, тя веднага ще напусне групата на ПП/ДБ. „Не го виждам днес да е напуснал, а го виждам прегърнат с Антон Хекимян“, добави лидерът на ИТН.
Тези, които бяха избрани в София да "разградят модела Фандъкова", от днес вече работят с хората на Фандъкова, коментира още Трифонов.
БТА припомня, че по-рано днес СОС избра за председател общинския съветник от "Продължаваме Промяната - Демократична България" ("Спаси София") Цветомир Петров.

c