Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

„Дни на полето“ ще съберат за втора година агробизнеса в Добруджа

Мащабното събитие, което включва семенарски компании, фирми за торове и агротехника, технологии и иновации, тази година ще е край Добрич

Мащабното събитие „Дни на полето“ за втора година ще събере в Добруджа българския агробизнес. То се организира под шапката на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите. Идеята на организаторите е това да се случи след жътвата на пшеница и рапица, за да могат земеделските стопани от Североизточна България да се включат в мащабното събитие. 

След успеха през миналата година, новото издание се очаква да е още по-мащабно и интересно. Новото е, че то ще се проведе край Добрич, в района на Пети километър. Форумът под открито небе ще продължи от 25 до 27 юли, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите Радостина Жекова.

Около 50 фирми са заявили присъствие – всички семенарски компании на българския пазар, голяма част от търговците на торове и препарати за растителна защита, фирми, които продават машини и техника.

„Новото ще е форматът, по-забавната част на това, което правим. Със сигурност ще запазим детската анимация. Като хора, на които това е животът, е изключително важно децата на Добруджа да познават земята, да се чувстват добре, когато видят земеделци, да познават машините, да знаят откъде идва хляба“, обясни Радостина Жекова.

Ще се запази и Денят на хляба. Ще има богата музикалната програма, защото идеята е „Дните на полето“ да бъдат шоу, което ще е предизвикателство за земеделците – да вземат семействата си и да дойдат, за да се забавляват. Ще има демонстрации на техника, Професионалната гимназия по аграрно стопанство ще участва и ще  организира игри. Чакат ни три дни забава, увери Жекова.

c