Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

„Албена“ АД продаде хотела си в Швейцария

Най-голямата туристическа компания у нас „Албена“ АД обяви, че на 3 ноември е продала притежавания мажоритарния пакет акции, представляващ 89,43 % от капитала на „Хотел Де Маск“ АД, Швейцария.

„Албена“ придоби „Хотел де Маск“ в Анзер, Швейцария, преди повече от 20 години. Няколко години след това обаче от „Албена“ заговориха за евентуална продажба на хотела заради невъзможността на дружеството да оказва необходимия контрол на дейността там.

В последната година акциите на „Албена“ АД поевтиняват с 5,5%, а пазарната капитализация достига почти 109,4 млн. лева.

Хотел Des Masques се намира в центъра на ски курорта Анзер в Алпите, точно до новооткрития СПА и уелнес център. Предлага безплатна Wi-Fi връзка с интернет в общите части и безплатен достъп до фитнес зоната. Всяка от стаите има рустичен интериор, балкон, хладилник и телевизор със сателитни канали. Ресторантът сервира швейцарска и интернационална кухня. Хотел Des Masques разполага също с лоби бар с камина. В близост до хотела, който е обграден от 6 планини с височина над 4000 м, се намират 11 лифта и ски писти с обща дължина 52 км. Пред сградата има 16 паркоместа. При заявка и предварителна резервация могат да се уредят 2 места в закрит гараж.

c