Петък, 17 май 2024

17.05.2024

Последвайте ни

Зов за помощ за Димитър Стоев от село Оброчище

Свещеник Филип Ки­ри­лов от Об­ро­чи­ще апелира за помощ към един млад мъж - Ди­ми­тър Стоев, който е на ре­ха­би­ли­та­ция в Со­фия. След десетгодишно лечение са пос­тиг­на­ти доб­ри ре­зул­та­ти и за да се из­пра­ви сам на кра­ка, прес­тоят тряб­ва да е про­дъл­жи­те­лен, за което са нужни сред­ства. В храм "Св. Ус­пе­ние Бо­го­ро­дич­но" в балчишкото село ще бъ­де пос­та­ве­на да­ри­тел­ни­ца. Све­ще­ни­кът при­зо­ва­ва всич­ки доб­ри хо­ра да по­мог­нат на Ди­ми­тър.

За ме­сец прес­той в кли­ни­ка­та са необ­хо­ди­ми 8 000 ле­ва, в кои­то са вклю­че­ни всич­ки раз­хо­ди - ре­ха­би­ли­та­ция, хра­на, до­маш­ни гри­жи, ле­кар­ства. Су­ма­та не е стряс­ка­ща, но е не­по­сил­на за се­мей­ство­то.

През 2014 година, по време на сту­ден­тски стаж във Фран­ция, Ди­ми­тър Стоев се парализира след травма на шиен прешлен при гмуркане в морето. Следват опе­ра­ции, от които ус­пя­ва да се раз­дви­жи ле­ко, но ка­то ця­ло ос­та­ва па­ра­ли­зи­ран. След трансплантация на стволови клетки през 2021 го­ди­на в Сър­бия и ре­ха­би­ли­та­ция състоянието на 38-годишния вече мъж се подобрява, но се нуждае от финансова помощ тя да продължи у нас.

В Балчик дарителски кутии за Димитър Стоев са поставени в търговски обекти.

Дарителската сметка, по която можете да помогнете на Димитър Стоев, е:

IBAN: BG 67 UNCR 7000 1522 2630 29

BIC: UNCR BGSF

УниКредит Булбанк

Титуляр: Димитър Стоянов Стоев

Източник: Радио Варна

c