Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Областният съвет на ДПС в Добрич с декларация в подкрепа на единството в партията

По повод събитията от последните дни и коментарите за разцепление в ДПС, Областният съвет на ДПС – Добрич излезе с Декларация, в която твърдо и категорично заявява убеждението си, че партията е и ще остане единна.

„В турбулентни времена като настоящите е от изключително значение да покажем на хората, а най-вече и на себе си, че можем да отстояваме ценностите, които ДПС изповядва още от основаването си, а именно – заедност, обединение и служба в името на хората. Сигурни сме, че опитите за всяване на интриги, разделение и напрежение в редиците на Движението са обречени на неуспех“, посочи народният представител от Добрич Ертен Анисова.

„Твърдо вярваме, че редиците на ДПС ще стават все по-монолитни, а жалките опити за разцепление в партията са поредната интрига и манипулация на хора, чиято цел е дестабилизация на държавата ни“, посочва Енисова.

„Отдаваме дължимото уважение на нашия почетен председател г-н Ахмед Доган – основател и идеолог на ДПС, едно от знаковите имена в съвременната политическа история на България, както и на настоящия председател на ДПС г-н Делян Пеевски, с чиито усилия, загриженост за хората и непоколебимост в отстояването на техните интереси, постигнахме успешните резултати на последните парламентарни избори“, казва ще тя.

Ето и пълния текст на декларацията:

От името на Областния съвет на ДПС в Добрич се обръщаме към всички членове и симпатизанти на Движението за права и свободи, за да споделим твърдото си убеждение, че сега повече от всякога партията трябва да остане единна. Заявяваме непоколебимата си позиция, че в турбулентни времена като настоящите е от изключително значение да покажем на хората, а най-вече и на себе си, че можем да отстояваме ценностите, които ДПС изповядва още от основаването си, а именно заедност, обединение и служба в името на хората. Сигурни сме, че опитите за всяване на интриги, разделение и напрежение в редиците на Движението са обречени на неуспех.

Изразяваме дълбокото си уважение и обич към нашият почетен председател д-р Ахмед Доган - основател и идеолог на ДПС, едно от знаковите имена в съвременната политическа история на България. Твърдо вярваме, че редиците на ДПС ще стават все по- монолитни, а жалките опити за разцепление в партията са поредната интрига и манипулация на хора, чиято цел е дестабилизация на държавата ни

За нас безспорното доказателство са успехите, които постигат отборите, работещи в синхрон, съгласие и екипност. Резултатите, които ДПС постигна на последните парламентарни избори в Добрички избирателен район със съдружие и постоянство, така и в цялата страна са показателни. Този резултат е следствие на общите усилия на всички наши членове и симпатизанти, на партийните ни структури по места, на усилията на централното ръководство на ДПС, което в лицето на председателя на ДПС и ПГ на ДПС г-н Делян Пеевски се вслушва в гласовете на хората от всички общини и населени места и се грижи за тяхното благополучие.

За нас и за избирателите на ДПС е важно България да има отговорно и стабилно правителство. Ако пътят към него минава през следващи избори, нека останем мобилизирани, силни и единни, за да покажем, че заедно можем да постигнем и още по-добри резултати.

Вярваме в единството на ДПС, в мъдростта на нашият почетен председател д-р Ахмед Доган и нашите ръководители и по-доброто бъдеще на България!

c