Понеделник, 17 юни 2024

17.06.2024

Последвайте ни

Знаков журналист от bTV напуска, пет години Васил Христов предаваше от Великобритания

По непотвърдена информация Христов е получил веднага покана и ще предава новините от Кралството за друга национална медия

Знаково лице от bTV напуска телевизията. Това става ясно от пост във фейсбук на Васил Христов, кореспондент на медията от Великобритания.
Той написа: 
Още помня първия ден, в който се срещнах с телевизията. Беше през 1999 година. И до днес това е моята любов от пръв поглед. През всички тези години съм я споделял в различни роли и с различни екипи. Бил съм репортер, бил съм водещ, бил съм продуцент. Последните близо 5 години споделях тази любов като журналист на свободна практика, който предава за случващото се в Обединеното Кралство, като кореспондент на bTV.
Днес искам да споделя с вас, че взех решение да бъда само свободен журналист. Ще продължа да следвам убедеността си, че човек не трябва да прави компромиси с принципите, ценностите и разбиранията си.
Като кореспондент на bTV имах възможност да отразя за българската аудитория епохални събития, като погребението на най-дълго управлявалия монарх в британската история - кралица Елизабет II, както и възкачването на трона на крал Чарлз III. Да направя интервюта и да общувам с хора, като Хенри Кисинджър, Борис Акунин, британски политически и обществени фигури, сред които и първия министър на Северна Ирландия Мишел О'нийл, с Кен Фолет, с кралския биограф Андрю Мортън, рок легендите Роджър Уотърс от „Пинк Флойд“ и Джон Айсли от „Дайър Стрейтс“, Ингрид Нюкърк, създателката на природозащитната организация PETA, един от най-влиятелните британски спортни промоутъри Еди Хърн, внучките на Чарли Чаплин и много, много други.
Нeзабравими ще останат и моментите ми със стотици наши сънародници, с техните радостни и тъжни истории.
Иска ми се да смятам, че с всички тези реализирани мои идеи за срещи и теми от Острова, съм помогнал поне малко Великобритания да стане още по-позната и близка за българите.
Всичко това не би било възможно без усилията на онези колеги от екипа на bTV, с които споделям разбиранията си за професионализъм и ги приемаха. Както и на тези, които не ме разбираха и направиха всичко възможно да стигна до решението, което споделям днес. Благодаря им!
И, както се казваше в златните години на телевизията преди финалните надписи: „Благодаря ви, че бяхме заедно, и до следващата ни среща!“
По непотвърдена информация Васил Христов, който почти пет години беше ембленатично лице на bTV от Острова, е получил веднага покана и ще предава новините от Кралството за друга национална медия.
c