Понеделник, 26 февруари 2024

26.02.2024

Последвайте ни

Затвор за измамник, завлякъл и хора от Добрич с обещание за доходна работа

На 3 години затвор при първоначален строг режим е осъден 38-годишният Валери Стоичков, който е обвинен, че в периода от 11.05.2021 г. до 07.12.2021 г. , измамил 62-ма души от различни градове и села, обещавайки им надомна работа.

Той беше осъден по обвинителен акт на Районната прокуратура в Пловдив. Сред жертвите на измамника има и хора от Добрич. Той е действал на територията на цялата страна.. Успял е да завлече жертвите си с общо 2607 лв.   

Валери не работел и имал нужда от пари. В началото на май 2021 г. пуснал обява в интернет сайт. Представял се за предприемач, който осигурявал сигурни доходи на желаещи за надомна работа – сглобяване на части от детски играчки. Посочил за връзка собствения си мобилен телефон. Обаждали му се предимно безработни хора от цялата страна. Те били готови веднага да започнат надомната работа, която Валери нямал намерение да им осигури, нито пък се занимавал с подобна дейност.  Въпреки това той обещавал, че ако получи превод на сумата от 42 лева ще изпрати на желаещите части от детски играчки и когато ги сглобят, ще им заплати за изработените бройки. 

Пострадалите изпратили парите, но не получили части за детски играчки в замяна, нито пък парите им били върнати. Когато започнали да търсят Валери, той не отговарял на повикванията им или телефонът му бил изключен.

Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият е признал всички факти и обстоятелства в обвинителния акт.   Присъдата на Районен съд–Пловдив подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд–Пловдив.

Снимка: 24 часа

c