Събота, 28 септември 2024

28.09.2024

Последвайте ни

Засилени мерки за сигурност ще има в област Добрич по време на Великденските празници

Засилени мерки за сигурност ще има в страната по време на великденските празници. Екипите на „Пътна полиция" ще участват в регулирането, подпомагането и контрола на трафика, съобщиха от Главната дирекция "Национална полиция" (ГДНП), информира БТА. В дните, в които се предвижда струпване на хора около храмовете, е създадена организация, която да улеснява пешеходното движение около тях. Ще бъде проведена и традиционната полицейска операция – „Алкохол, наркотици, скорост и неправоспособност". От МВР апелират към всички да не забравят, че не са сами на пътя.

Ще бъде следено за подозрително паркирани моторни превозни средства (МПС) и изоставени чанти и багажи в цялата страна във връзка с великденските празници, заявиха от Главна дирекция Национална полиция. Препоръчва се на гражданите, които ще пътуват, да не оповестяват това в социалните мрежи и при възможност техен съсед да наглежда жилището им, както и да не бъдат оставяни отворени прозорци.  

От „Пожарна безопасност и защита на населението" са проверени  православни храмове, църкви,  параклиси, и хотели, мотели, ресторанти и други обекти, свързани с посетители. 

c