Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Заседава Общинският съвет на Добрич

Днес заседава Общинският съвет на Добрич. Ще се състои майското заседание на местния парламент, което беше отложено за 11 юни заради предизборната кампания.

Ще бъде гласувана Общинска стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Община град Добрич (2024 – 2026 г.) и Годишен план на дейностите за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в Общината. Дневният ред включва и приемане на Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2024 година на Община град Добрич.

Обявяване на 25 септември 2024 г. /сряда/ за празничен и неприсъствен на територията на Община град Добрич е друга точка от дневния ред. Той включва и представяне на Финансово-икономическите резултати и приемане на годишните финансови отчети и баланси за 2023 година, както и отчети за първото тримесечие на 2024 г. на общинските дружества. 

Съветниците ще гласуват Отчет на Програма за развитие на туризма на територията на Община град Добрич за 2023 г. и Програма за развитие на туризма на територията на Община град Добрич за 2024 г.

ОбС-Добрич трябва да даде съгласие за назначаване на временен управител и откриване на процедура за провеждане на конкурс за избор на управител на „Център за психично здраве д-р Петър Станчев – Добрич” ЕООД, както и да одобри предложението на Конкурсната комисия за избор на управител на „Градски транспорт Добрич“ ЕООД за определяне на кандидата, спечелил конкурса.

Ще бъде гласуван План за превенция на престъпността в Община град Добрич за 2024 г.

Общинските съветници ще разгледат и Годишен доклад за наблюдение на изпълнението през 2023 г. на План за интегрирано развитие на Община град Добрич – 2021 – 2027 година.          

Общинският съвет трябва да одобри кандидатстването с проект по Процедура „Утвърждаване на интеркултурното образование, чрез култура, наука и спорт“ на  Програма  „Образование“ 2021 – 2027 г.

c