Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Заради заплахи за бомби проверяват училищата, в област Добрич не са открити взривни устройства

Снощи и днес са проверявани сградите на училищата в област Добрич заради получени снощи по електронна поща в центъра на тел. 112 заплахи за поставени взривни устройства.

Извършени са проверки, като не са констатирани нарушения. Дадени са предписания и са проведени беседи с екипите на училищата, съобщиха за Про Нюз от Областната дирекция на МВР.

Учебните занятия протичат нормално.

Проверките са започнали още снощи, след получаване на сигналите, продължили са и тази сутрин. Вече са приключили. Най-важното е, че заплахата не е потвърдена. Не се е наложило евакуиране на ученици.

 Заплахата е получена снощи по електронна поща в центъра на тел. 112. В съобщението не е посочено кои конкретни училища са застрашени.

Заради поредна заплаха за поставени взривни устройва в училища започват проверки на МВР в цялата страна. Това съобщиха от ведомството.

Заплахата е получена снощи по електронна поща в центъра на тел. 112. В съобщението не е посочено кои конкретни училища са застрашени.

Действията на полицията днес са осъществени преди началото на учебните занятия и в координация с областните управители, представителите на регионалните управления на образованието и директорите на учебните заведения. Към момента сигналът не се потвърждава и занятията се провеждат по план. Полицейските действия ще продължат през целия ден, посочват от МВР.

c