Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Занимания за деца по безопасно колоездене организират в Момчилград

Занимания по безопасно колоездене за деца организира и тази година община Момчилград, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) и Центърът за обществена подкрепа (ЦОП). Това съобщават от пресцентъра на общинската администрация.
Инициативата е безплатна и се провежда всяко лято, а целта й е младите колоездачи да усвоят основните правила за движение, допълват от администрацията.
БТА припомня, че в третото издание на инициативата през 2023 г. се включиха близо 20 деца от родопската община. В рамките на месец професионален обучител учеше децата на правилно поведение на пътя, на спазване на правилника за движение, как се кара в група на пътя, на взаимно уважение, както и на някои техники, за да се чувстват сигурни на колелото.
От общинската администрация коментираха, че "Безопасно колоездене - 2024" ще стартира на 16 юли в 08:30 ч. от градския парк "Нури Адалъ". То ще бъде безплатно, но с предварително записване от 4 юли.
Това е една от инициативите, с които общината иска да осмисли разумно и здравословно ваканцията на децата, заедно с плувно лято и други планирани занимания.

c