Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Водоочистваща система за отделение диализно лечение закупува МБАЛ Добрич

След подадено от изпълнителния директор на МБАЛ д-р Георги Желязков заявление  за отпускане на финансови средства за апаратура, необходима за лечебното заведение, общинските съветници дадоха съгласие да бъде закупена водоочистваща система за нуждите на отделение „Диализно лечение“.

Към настоящия момент в болницата се провеждат диализни процедури на около 70 пациенти. За провеждането на адекватна диализа обаче, освен апарат за хемодиализа, е необходима и качествена водоочистваща система. Съществуващата е закупена през 2009 г., многократно е ремонтирана от фирмата-доставчик, като след последния ремонт през 2022 г. е установено, че е морално остаряла и повече не подлежи на ремонт.

„Фрезениус Медикъл Кеър България“ ЕООД е оферирала болницата с доставка и монтаж на водоочистваща система, ехографски апарат за отделението по анестезиология и интензивно лечение и „En-seal“ система за високофреквентно прерязване на тъкани и кръвоносни съдове, съчетана с „хармоничен скалпел“ за нуждите на хирургично отделение.

Средствата ще бъдат осигурени от приетия разчет за целеви разходи за местни дейности.

c