Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Всеки трети лекар в МБАЛ Добрич е млад специалист или специализант

44 са младите лекари от общо 150 медицински специалисти. Последните шестима специализанти са приети миналата седмица

Близо една трета от практикуващите лекари в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич са млади специалисти и специализанти, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на болницата д-р Георги Желязков. Младите медици са 44 от общо 150 лекари.

Миналата седмица окончателно са приети последните шестима специализанти, а директорът на МБАЛ Добрич споделя, че е безкрайно щастлив като техен ръководител. По думите му това е индексът, който всяка една европейска болница гони, за да може да осигури бъдещо развитие на медицинското заведение.

В последната кандидат специализантска сесия в болницата са постъпили на работа лекари по изключително дефицитните специалности неонатология, неврология, кардиология, кожни болести и ортопедия. Една от новопостъпилите специализантки е проявила инициатива да работи и в Спешното отделение.

С новите специализанти са запълнени всички необходими бройки към настоящия момент. Все още има дефицитни специалности и прогнозата е, че те винаги ще бъдат такива.

В болницата е привлечен и специализант за клинична лаборатория, кадър на лечебното заведение и доктор, който е специализирал във Варна, а в момента вече специализира в Добрич. Това също е изключително дефицитна специалност и фактът, че е осигурен такъв специалист, е радостен за ръководството на болницата.

c