Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Възстановено е движението по пътя Добрич-Варна, изгорял е част от товара на украинския камион (СНИМКИ)

Пътят Добрич - Варна вече е отворен за преминаване, след като по-рано движението беше отклонено пред с. Стефаново заради горящ камион, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Товарният автомобил е пътувал от Варна към Добрич, при което е паднал в канавка. При опит да излезе при превъртането на гумите, те се запалват. Пукат се резервоарите на камиона и избухва пожарът, съобщиха от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Изгорели са част от товара и влекача на камиона. Пожарът е загасен, а товарът е разтоварен с помощта на земеделски производител с челен товарач.

Два пожарни автомобила са били на мястото. Половината товар е изгорял, а другата част е спасена. Няма пострадали.

По случая ще има дознание и ще се води следствие. Както по-рано съобщихме по информация на ОД на МВР шофьорът на украинския тир е бил с 2,74 промила алкохол.

Екип на Про Нюз Добрич беше допуснат до мястото на произшествието, като на място установи, че влекачът е напълно изгорял, няма поражения по пътната инфраструктура, екипите на пожарната почистиха страсето.

Обходният маршрут към Варна през албенския път и село Стефаново бе подложен на непосилен трафик, да побере потока от главния път за Варна, което предизвика огромно задръстване, тирове и стотици леки коли преминаваха през селото. Екипи на полицията отбиваха трафика на изхода на Добрич и кръстовището на Републиканския път II-29 с пътя към село Стефаново.

Разгледайте фоторепортажа.

c