Петък, 17 май 2024

17.05.2024

Последвайте ни

Възраждането на Добрич започва от 29 октомври с бюлетина № 42

Възраждане – Добрич закри предизборната си кампания днес на площад „Свобода“. След цял месец, в който кандидатът за кмет инж. Георги Джендов и кандидатите за общински съветници бяха по улиците на Добрич и разговаряха със съгражданите си, в последния ден от предизборната кампания възрожденци избраха отново да бъдат сред хората. 
Нашата управленска програма е изключително подробна и включва редица мерки във всички сфери, за да възродим града си. Изисква се единствено усилена работа съвместно с гражданите на Добрич. Те трябва да получат възможност да се включат дейно в тези процеси чрез граждански съвети и онлайн платформа за сигнали, мнения, препоръки и своеобразни местни референдуми по значими точки от дневния ред. Управлението на града трябва да е прозрачно, отворено към жителите, без подмолни практики и частни лобита, посочи за пореден път инж. Георги Джендов. 
Кандидатът за кмет на Възраждане даде пример с област София, която вече е сертифицирана по ИСО 37001 за борба с корупционните практики. Това е набор от добри практики за борба с корупцията, които е необходимо да се приложат и в община Добрич. Те не са панацея и не решават проблема с корупцията, но поставят една добра основа, чрез която бъдещите инвеститори ще видят, че имат надежден партньор в лицето на местната управа, каетегоричен е инж. Георги Джендов. 
Наложително е включването на повече електронни услуги. Инфраструктурата се нуждае от цялостно възстановяване и изграждане на нови компоненти. Редно е да обърнем внимание, че нашата община трябва да настоява за разширяването на пътя Добрич - Варна, който е опасен за пътуващите по него и отне живота на много невинни хора. Жп линията Кардам - Добрич - Повеляново е бавна, неефективна и не е електрифицирана, което ограничава силно този вид транспорт. Пътните артерии в цялата област са в критично състояние и възпрепятстват достъпа до областния център, което спъва развитието на икономиката и търговията. Стратегията за развитието на Добрич трябва да се съгласува с всички останали общини, за да възстановим цялата област, заяви пред добричлии в края на предизборната кампания инж. Георги Джендов.
За пореден път кандидатите за общински съветници дадоха ясен отговор и на въпроса, който многократно им бе задаван: на хартиена бюлетина или с машина да гласуваме на изборите на 29 октомври.
Възрожденци са категорични – само с хартиена бюлетина! След излизането на записа на Кирил Петков, в който той си признава, че са правили "ала-бала" с президента при гласуването, не можем да имаме доверие на машините, категорични са кандидатите за общински съветници от Възраждане. Изборите са в ръцете на шарлатани и ало-измамници, мечтаещи да ги правят с "тяхно МВР" (както сам признава Кирил Петков в прословутия запис), и поради тази причина не можем да си позволим експерименти.
"Възраждане" поддържа машинното гласуване, но ще го подкрепим тогава, когато управляваме ние - за да сме сигурни, че няма да има манипулации. На изборите, които ще се проведат на 29 октомври трябва да се гласува само с хартия. А, като гарант за честността на вота ще бъдат нашите представители в секционните и общинските избирателни комисии - по двама във всяка, подчертаха от Възраждане. 
Номер 42 - символ на борбата ни за достойно и светло бъдеще.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
c