Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Васил Петров гостува със световни хитове в симфоничен джаз в „Двореца“ Балчик

Васил Петров и Врачанската филхармония с диригент маестро Христо Павлов гостуваха на сцената на държавен културен институт „Двореца“ в Балчик с музикалния спектакъл “Световни хитове в симфоничен джаз”.

След премиерата Пловдив и невероятния успех на проекта Васил Петров тръгна на турне с новата си програма „Световни хитове в симфоничен джаз“. В петъчната вечер те зарадваха почитателите на джаза на открита сцена в Двореца Балчик. На сцената с него бяха Врачанска филхармония, маестро Христо Павлов и изключителните музиканти от Пловдивската джаз сцена - Йордан Тоновски (пиано), Кристиан Желев (ударни), Христо Минчев(бас), с които вече четвърта година си партнира.

Емблемата на българския джаз представи концертна програма от световни хитове, евъргрийни, филмови теми и откъси от мюзикъли превърнали се в световни джаз стандарти. Проектът „Световни хитове в симфоничен джаз“ съчетава суингиращата енергия на джаз групата с изисканото и романтично звучене на големия оркестър. Песните са аранжирани за филхармония с леки джаз нюанси, ще има и неочаквани импровизации. Специални гост солисти в програмата бяха младата певица и пианистка Валерия Стоянова и виртуозната цигуларка Зорница Иларионова, с която направиха дуети, представиха филмови теми, наградени с Оскар и френска класика. В нов прочит на Васил Петров звучаха Besame mucho, Soldier of fortune, Caravan, I was made for loving you, Yesterday, неговият хит „Подслон в дъжда“ и други класически теми.

c