Петък, 18 октомври 2024

18.10.2024

Последвайте ни

Въоръжен грабеж е извършен на бензиностанция в Добрич, задържаха извършителите (ВИДЕО)

Полицията разкри снощи, след месец и половина оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия, извършителите на дързък въоръжен грабеж на бензиностанция в Добрич. Той е станал около 04:35 часа сутринта на 1 септември. 

Частна охранителна фирма е получила сигнал за задействан паник бутон на бензиностанцията, която се намира на околовръстния път на град Добрич. Пристигналите на място служители установили, че маскиран мъж е нахлул в обекта. Като използвал огнестрелно оръжие, заплашил и ударил служител на бензиностанцията, взел оборота. 57-годишният служител на обекта бил ударен с пистолет в тила, от което получил разкъсано-контузна рана на главата.

Снощи са арестувани извършителят на дръзкото деяние и негов помагач. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани двама мъже на 28-години и 40-години. И двамата са криминално проявени и познати на органите на МВР.

Установено е, че прекият извършител на грабежа е 28-годишният мъж, а по-възрастният е бил негов помагач. Открити са веществени доказателства, в това число и оръжието, което е използвано за извършване на престъплението. Двамата са направили пълни самопризнания за престъплението.

Работата по установяване и документиране на престъпната им дейност продължава по описа на Първо РУ МВР Добрич. Всички събрани данни по случая са докладвани в прокуратурата.

c