Неделя, 05 май 2024

05.05.2024

Последвайте ни

В Стопанската академия в Свищов започна Националната финансиада за ученици и студенти "Капиталови пазари 2024"

В Стопанската академия в Свищов започна Националната финансиада за ученици и студенти"Капиталови пазари 2024", съобщиха от Стопанската академия "Д.А.Ценов" в Свищов.
В резултат от партньорството между катедра "Финанси и кредит" към Стопанска академия "Д. А. Ценов", фондация "Проф. д-р Минко Русенов" и инвестиционният посредник "Делтасток", стартира втората Финансиада за ученици и студенти "Капиталови пазари 2024". Целта на състезанието е да се повиши финансовата грамотност и инвестиционната култура на младежите. В рамките на Финансиадата всички участници селектират и инвестират в акции на водещи световни компании в симулирана борсова среда. Така, без да рискуват реални парични средства, състезателите могат да се доближат максимално до търговията с реални акции и финансови инструменти с действителни пазарни цени. През 2024 г. финансовата надпревара се провежда в две отделни категории - за ученици от всички български средни училища и за студенти от висши училища у нас. 
Регистрацията за участие е активна на интернет адрес: https://www.deltastock.com/bulgaria/uni-svishtov/DeltaTrading.asp. След регистрацията се открива демо сметка с начален виртуален капитал от 10 000 евро за търговия с договори за разлика (ДЗР), които могат да се инвестират в огромен брой акции.
Стартът на състезанието е на 29 април (понеделник) в 00:00 ч. EEST . Надпреварата приключва на 31 май (петък) в 24:00 ч. Ежечасно в сайта на състезанието ще се обновява класацията на участниците по текуща стойност на техния инвестиционен портфейл.
Състезателят, постигнал най-висока крайна стойност на портфейла в генералното класиране, ще получи приза "Top Trader 2024". На победителите двете отделни категории, съответно ученици и студенти, ще бъдат изплатени по 1000 лв. парична награда. Всички участници-зрелостници ще си разпределят парични стипендии с общ награден фонд 10 хил. лв., които ще бъдат изплатени за първия им студентски празник 8 декември, при кандидатстване и записване в редовна форма, спец. "Финанси" в СА "Д. А. Ценов". Всеки зрелостник, ще получи сертификат за участие, осигуряващ записване в първа желана специалност в СА "Д. А. Ценов" – Свищов. Наградният фонд на състезанието е осигурен от фондация "Проф. д-р Минко Русенов”. 
През платформата на Делтатрейд са достъпни обучаващи клипове за успешен старт в света на инвестициите на капиталовите пазари. Всеки инвеститор винаги се запознава с информационните възможности на прозореца с котировки, технологията на подаването на поръчки за покупка/продажба и формирането на инвестиционни позиции.

c