Събота, 18 май 2024

18.05.2024

Последвайте ни

В Силистра отчетоха резултатите от ученическия конкурс, посветен на Апостола на свободата

В Силистра отчетоха резултатите от ученическия конкурс „И ние сме във времето“, посветен на 150 години от гибелта на Васил Левски. Областният управител на Силистра инж. Николай Неделчев и д-р Габриела Миткова – началник на РУО на МОН, наградиха двадесет и двама участници от трите възрастови групи.
Задачата за децата от 1 до 4 клас бе да пресъздадат образа на Апостола със средствата на приложното изкуство. Учениците от втората възрастова група, от 5 до 7 клас, трябваше да запишат видеоклип с изразително прочетен текст, посветен на Васил Левски. А тези от 8 до 12 клас - да напишат есе, в което да представят размисли за личността на великия българин и свое виждане за значението на неговите идеи.
Гост на тържеството бе проф. Георги Атанасов, член на общинския комитет „Весил Левски“. В своето приветствие той отбеляза, че образът на Левски е единственият от плеядата заслужили дейци за българската свобода, който не е опетнен и във връзка с него няма въпросителни.
В конкурса се включиха 319 ученици със 179 творби от трите възрастови групи. Най-впечатляващите от картините ще бъдат представени в изложба, подредена в сградата на Областната администрация. 

c