Понеделник, 29 юли 2024

29.07.2024

Последвайте ни

В Добрич ще се проведе регионално учение за залавяне на масов убиец на 1 август

Внимание: Звуци от тренировъчни боеприпаси ще бъдат чути на 1 август - няма реална опасност, посочват от МВР

Този четвъртък (1 август) от 09:00 часа на територията на ПГТС "М.В. Ломоносов" в град Добрич ще се проведе регионално учение за противодействие на ситуация с масов убиец и овладяване на последствията от възникнала особено опасна престъпна дейност. Учението е организирано съгласно утвърден план на главния секретар на МВР и има за цел да осигури реалистична тренировка за действия в критични ситуации.

В учението ще вземат участие служители на ОД МВР Добрич, РД ПБЗН Добрич, Дирекция "Национална система 112" МВР, ЦСМП Добрич, БЧК Добрич, както и служители на ОД МВР Варна и други териториални подразделения на МВР. Специален акцент ще бъде поставен на екипите от Сектор "Специални тактически действия", които ще демонстрират уменията си за бързо реагиране и неутрализиране на заплахи.

Целта на учението е в реална среда и в реално време да се осъществят практически действия съгласно утвърден сценарий, което ще позволи на участниците да приложат теоретичните си знания на практика и да подобрят координацията си при извънредни ситуации.

На 31 юли ще бъдат разположени екипи, които ще очертават и ограждат периметъра на учението, за да информират гражданите и да предотвратят възникването на въпроси и притеснения. Основната част от учението ще се проведе на 1 август, когато се очаква да има звуци от тренировъчни боеприпаси.

МВР призовава гражданите да запазят спокойствие и да не се притесняват от звуците и активността в района, тъй като учението е изцяло тренировъчно и няма реална опасност за населението.

c