Петък, 24 март 2023

24.03.2023

Последвайте ни

В Добрич се открива Борсата за семена и посадъчен материал

Агрофирми и научни институти ще представят новости в сектора по време на Борсата за семена и посадъчен материал, която ще се проведе за 29-а поредна година в Добрич. Селскостопанският форум се открива днес в Спортен комплекс „Простор“ и ще продължи до 5 февруари. С това специализирано изложение, организирано от Добрички панаир АД, се открива календарът на селскостопанските прояви в страната.

И тази година Борсата ще предложи семена за пролетни култури, семена за зеленчукови култури, посадъчен материал, торове, торопочвени смески, биологични средства за растителна защита, специализирана литература.

В дните на изложението земеделските производители ще имат възможност да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за сеитбена кампания 2023.

За първи път на Борсата ще се представи фирма „Агролес Продукт ООД“ от Варна, която се занимава с изкупуване, преработка и продажба на диворастящи гъби и трюфели. Първо ще бъде представянето на добричкото изложение на компанията „Пайплайф“ – един от водещите световни производители на пластмасови тръбни системи за водоснабдяване, канализация, газоснабдяване и напояване, отговарящи на всички европейски норми и стандарти. За първи път в Добрич идва фирмата „Континвест“ ООД, която предлага пълна гама от торове и други продукти, които осигуряват цялостно хранене на растенията.

c