Неделя, 05 май 2024

05.05.2024

Последвайте ни

В Белоградчик първокласници учиха сред природата

Урок по Горска педагогика проведоха служители от Държавно горско стопанство (ДГС) – Белоградчик. Първокласници от групата „Аз, природата и света“ на Начално училище „Васил Левски“ се учиха на опазване на околната среда, съобщиха от Северозападно държавно предприятие (СЗДП) – Враца.
Урокът беше в градския парк, за да могат децата максимално да усетят природата, да разгледат дърветата, храстите и цветята. Задружно всички се включиха в направата на гнездо, което е символ на дома на хора, птици и животни. След това децата с голямо желание направиха своите медальони и собственоръчно нарисуваха цветенца, дръвчета и написаха имената си. С интерес се потопиха в живота на дивата природа, горските животни и птици, играейки забавно-образователните игри „Стоножка“, „Тайни торбички“, „Горски съкровища“, „Кое е моето животно? “ и други, обясниха от СЗДП – Враца.
Лесничеят инж. Валентина Цветкова разказа на малчуганите приказка за планетата Земя. Тя запозна децата с опасното замърсяване на околната среда, отпадъците, които изхвърляме в природата, и продължителното време на тяхното разграждане.
В края на урока децата направиха картички с природни материали - цветя, листа, мъх, шишарки, кестени и други, които сами събраха от парка.
БТА припомня, че по случай Седмицата на гората ДГС – Белоградчик организира различни мероприятия – залесяване, почистване на изхвърлени отпадъци в горски територии, образователни инициативи, конкурс за рисунка на тема „Гората е живот и споделена отговорност”.

c