Неделя, 29 септември 2024

29.09.2024

Последвайте ни

В Балчик беше представен Детски полицейски бележник за оценка на възрастните

В Балчик беше представен Детски полицейски бележник за оценка на възрастните „Движение по правилата“. 
На събитието присъстваха старши комисар Красен Торимацов, директор на ОД МВР Добрич, комисар Красимир Манолов, зам.-директор на ОД МВР Добрич и служители от ОД МВР Добрич.
Стихове, свързани с пътната безопасност, изпълниха деца от Общински детски комплекс – Балчик с директор  Пламен Иванов.
Изключително красива изложба с авторски проекти на тема „Пътна безопасност“ бяха подготвили възпитаниците на детския център, която е част от годишния план на институцията, свързан с Националната стратегия за безопасност за движението по пътищата на Република България.
Инспектор Мая Василева от РУ МВР Добрич представи пред гостите на събитието Детски полицейски бележник за оценка на възрастните „Движение по правилата“.
Работата по книжката стартира преди 8 години, когато инспектор Василева като автоконтрольор в Сектор „Пътна полиция“, започва да посещава детски градини и учебни заведения. Тогава тя установява, че ще са нужни учебни материали, които да предоставя на децата при работата си с тях. Заедно със свои колеги от ОД МВР Добрич започва да създава първообраза на Детския полицейски бележник. Така след няколко години работа, осъзнавайки колко е сериозен проблемът с пътната безопасност, съвместно с г-жа Велина Георгиева- графичен дизайнер, завършват книжката.
Безопасността за движението по пътищата е сред най-значимите проблеми на страната ни, с които МВР се бори ежедневно. Липсата на отговорност на участниците в движението по пътищата и непознаването на правилата за движение водят до настъпване на пътно-транспортни произшествия. Целта на детския бележник е да провокираме формирането на умения и навици в ранна възраст и научаването на правилата за безопасно придвижване в градска среда по забавен и интересен начин. Бележника цели чрез децата да повлияем на родителите да спазват правилата за движение по пътищата.
По повод създадения детски полицейски бележник инспектор Мая Василева беше наградена с грамота от „Държавна агенция безопасност за движение по пътищата“ за принос към подобряване на безопасността за движение по пътищата.
Бележникът е отпечатан и се разпространява на територията на Област Добрич със съдействието на:
Местните комисии за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни към  Община Добрич, Община Добричка, Община Балчик, Община Генерал Тошево, Община Каварна и Община Тервел.
c