Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Успешно преминаха инициативите “Помощник на Дядо Коледа” и “Кутия, пълна с щастие”, организирани от казанлъшки сдружения

Успешно преминаха инициативите “Помощник на Дядо Коледа” и “Кутия, пълна с щастие”, организирани от доброволците на казанлъшките сдружения Младежки център за развитие (МЦР) “Взаимопомощ” и “Юнайтед Авангард Артист” по проекти на програма “Европейски корпус за солидарност”. Това съобщи за БТА председателят на МЦР “Взаимопомощ” инж. Мария Славова. Инициативите бяха насочени към деца в неравностойно положение и към възрастни хора и се осъществиха със съдействието на Общинската библиотека “Искра”. 
С кампанията "Кутия, пълна с щастие" за поредна година успяхме да зарадваме освен възрастните в Дома за стари хора и възрастните в местната болница, посочи тя. Славова допълни, че инициативата ще се организира отново и за Великден. Тя изказа специални благодарности на екипа на Детска градина “Здравец”, на основните училища “Кулата”, “Чудомир” и “Никола Вапцаров”, както и на всички, които са се включили в кампанията. 
В инициативата “Помощник на Дядо Коледа” участие взеха много учебни и детски заведения, както и частни лица и институции. Седем багажника с играчки отпътуваха, за да зарадват деца в неравностойно положение при сдружение “Бъдеще за децата”, коментира Мария Славова. Тя посочи, че организаторите си поставят за цел следващата година да включат в кампанията и други сдружения и детски градини в града, където има деца в неравностойно положение. За целта всеки може да изпрати предложения за такива на имейл ydcma2004@gmail.com, каза още тя. 

c