Неделя, 29 септември 2024

29.09.2024

Последвайте ни

Уеб платформата на "Градски транспорт Добрич" ЕООД е готова, тества се

Освен платформата ще функционира и мобилно приложение, както и платформата Moovit

Уеб системата, която ще предоставя информация за транспортната схема на Добрич, линиите и разписанията на масовия градски транспорт, както и реалновременна информация за движението на превозните средства на градския транспорт е готова и в момента е в етап на тестване, съобщи за Про Нюз Добрич Катя Петкова, управител "Градски транспорт Добрич" ЕООД. Онлайн платформата се казва Транс инфо - Добрич и ще бъде пусната за обществено ползване, когато е напълно готова и тествана.

Подготвя се и мобилно приложение за Android и iOS оперативни системи на мобилните устройства, като в момента се подготвят протоколи и декларации, за да се въведе приложението в експлоатация, каза Катя Петкова.

Третият мобилен начин, по който потребителите на масовия обществен транспорт могат да се ориентират е чрез платформата Moovit, която е актуализирана с новата информация, но добавянето на последните промени става бавна, докато другите два начина ще бъдат актуализирани навременно.

Порталът Транс инфо - Добрич е внедрен в изпълнение на проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич" по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г., финансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР)", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г.

c