Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Училищата в Каварна изпратиха абитуриентите си от випуск 2024 г. (СНИМКИ)

С тържествена „церемония“ в двора на училищата СУ „Ст. Караджа“ и ПЗГ „ Кл. Арк. Тимирязев“ ръководители, директори и роднини изпратиха своите дванадесетокласници, които се разделят с ученическата скамейка, с училището и учителите си и поемат по своя житейски път като зрели хора, отговорни за бъдещето си.
С вълнуващи слова за изминалите ученически години и предстоящите житейски предизвикателства директорът на Средно училище „Стефан Караджа“ Емил Андонов, изпрати своите 51 абитуриенти от випуск 2023/24 г. Те завършват в две профилирани паралелки - „Езиково обучение“ и “Математика“, с класни ръководители Петя Георгиева и Ирина Атанасова.
С голямо училищно тържество ПЗГ „Кл. Арк. Тимирязев“ с директор инж. Радка Илиева изпрати своите зрелостници. Тридесет ученици завършват своето средно образование в каварненската професионална земеделска гимназия със специалности „Администратор в хотелиерството“ и „Растениевъдство“. Техни класни ръководители са Соня Дойчева и Снежана Петрова.
Кметът на Община Каварна Елена Балтаджиева приветства завършващите, като подчерта, че „най–голямата радост за всички нас, които днес ви изпращаме, е след години да ви посрещнем, завърнали се в родния град, да продължите с труда си да го променяте, да го променяте и превръщате в още по-добро и желано място за живеене".
Израствайте с онова благородство, което ви прави щастливи, пожела кметът.
Зрелостниците бяха изненадани от младата надежда, покорила сцената на „Гласът на България“, Кристина Жечкова, както и Детска фолклорна танцова школа „Орисия“ гр.Каварна.
c