Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Ученическа фирма от Добрич произвежда шафран и лечебни продукти от него

Младежите от ПГВМ представиха и "Готварска книга за тийнейджъри" със собствени рецепти

Ученически фирми представиха във Варна своите високотехнологични и зелени идеи, които да подобрят ежедневието и бъдещето на хората. Презентациите им са в рамките на първия полуфинал от състезанието за предприемаческо мислене и начин на работа на "Джуниър Ачийвмънт България". В надпреварата  участваха 29 учебни фирми от източната и централната част на страната. Домакин на състезанието е Икономическият университет във Варна. 

Вторият полуфинал тази година ще се проведе на 7 април в София, като там ще се представят 46 ученически фирми.  

В журито, което оценява разработките на учениците, влизат експерти от бизнеса, с опит в маркетинга и продажбите, допълни Стоянов. Неговото мнение е, че младите българи имат нюх към предприемачеството и невероятни идеи, които биха могли да развиват и като реален бизнес. Основните послания на менторите, които работят с учениците, са, че не бива да се отказват, че ако се трудят упорито, ще успеят, допълни Стоянов. По думите му младите хора не трябва да се страхуват от провала, защото всяко падане всъщност е стъпка към победата. 

Екипът от професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Добрич се похвали със собствено производство на шафран и лечебни изделия от екзотичното растение. Освен това младежите представиха и "Готварска книга за тийнейджъри" със собствени рецепти.

 

c