Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Убиецът от Зърнево ще бъде под домашен арест, заради прекаран тежък инфаркт

Танер от тервелското село Зърнево наръга баща си с нож, след което се укри

В началото на август Танер А. бе обвинен за убийство на своя баща в село Зърнево, като преди това бащата му е ил под закрила съгласно заповед на Районния съд в Тервел. След трагичното събитие, Танер получи инфаркт и бе хоспитализиран, поставени му бяха и стентове. Първата инстанция на съда се проведе в МБАЛ Добрич, където бе настанен за лечение предполагаемия деятел на тежкото престъпление.

46-годишният убиец от Зърнево получи остър инфаркт след като погуби баща си

Танер А. обжалва своето постоянно задържане, което му е наложено от Окръжния съд в Добрич. В открито заседание представителите на Апелативния съд прецениха, че трябва да бъде извършена съдебно-медицинска експертиза, за да се установи неговото здравословно състояние. Резултатите от експертизата показват, че Танер А. има нужда от комплексно лечение, което не може да бъде осигурено в условията на следствения арест. Задържането под стража представлява реален риск за неговото здраве и живот, постановява експертизата.

Съдът в Добрич остави под стража 46-годишния убиец от село Зърнево

На заседанието представителят на Апелативната прокуратура е предложил Танер да бъде настанен за лечение в затворническата болница в София, докато адвокатът му е настоял за домашен арест. Апелативният съд се солидаризира с решението на Окръжния съд, че има достатъчно доказателства за съпричастността на Танер А. към убийството и че съществува опасност той да избяга или извърши ново престъпление. Въпреки това, съдът взема предвид и заключенията на съдебно-медицинската експертиза, които показват, че той има здравословни проблеми, които налагат домашен арест.

Село Зърнево е потресено от убийството на 69-годишния Селим, всички се страхували от сина

Апелативният съд насочва органите на досъдебното производство да уведомят кмета на селото и социалните служби за предприемане на мерки за облекчаване на условията на домашния арест, съобразени със здравословното състояние и социалния статус на Танер А. Тъй като той няма близки, които да го подпомагат, прокуратурата трябва да прецени дали е необходимо да бъде настанен в специализирано заведение за оценка на неговото психическо състояние.

c