Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Църквата в село Тюленово беше официално открита, предстои освещаването й

Преди 73 години е открит първият нефт в селото

По традиция село Тюленово отбелязва празника си на 31 май, котано е годишнината от откриването на първия нефт в селото през 1951 година. Тази година жителите на Тюленово имаха двоен повод за радост – съборът съвпадна и с дългоочакваното откриване на църквата.

На площад „Морски“ кметският наместник Невена Георгиева и читалищният секретар Светла Стаматова приветстваха присъстващите. Официален гост бе Петър Атанасов – заместник кмет на Община Шабла. Той поздрави жителите и гостите за празника и с по няколко думи обясни за проектите, засягащи Тюленово, които ще бъдат реализирани в близко бъдеще. За доброто настроение се погрижиха певчески и танцови състави от общината.

След почти три години тюленовци имат своя храм – мечта, която осъществява Димитрин Русев в памет на своя баща със съдействието на общинското ръководство и дарители. Църквата носи името „Свети Георги победоносец“.

Отец Павел Максимов отслужи празничен молебен с водосвет. Освещаването на самия храм ще се извърши по-късно през годината.

На събитието присъстваха кметът на Общината Мариян Жечев, председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева и жители и приятели на село Тюленово.

„Нека всички бъдем по-добри към другите. Младите да се връщат към селата, към корените си“, призова присъстващите Димитрин Русев.

c