Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Технология от Добрич за етерично масло от кора на бреза донесе приз за dōTERRA в САЩ

Американската компания dōTERRA беше отличена с наградата SEAL Environmental Initiative за 2023 г. относно работата ѝ по екологично устойчиво снабдяване със суровина от бреза и за производството на първото по рода си 100% чисто етерично масло от бреза.

Етеричното масло от бреза на dōTERRA се произвежда чрез използване на цялото растение от съществуващата устойчива дърводобивна индустрия в региона.

През месец март 2023 г. dōTERRA използва 174 180 кг кора от бреза, която иначе ще се превърне в отпадъци. Пренасочени бяха 3 483 600 кг от общата дървесина за отстраняване на кората за чисто етерично масло, преди да се мулчира и използва от компании за целулоза. Използва се 100% от всяко дърво, събрано за дестилация на чисто етерично масло от бреза. Суровината се добива от приблизително 4000 декара горска площ с помощта на устойчиви методи за дърводобив.

Екипът на Есетере е с особен сантимент към тази суровина и изграждането на най-новата дестилерия на dōTERRA в щата Пенсилвания.

През 2018 г. генерираният в Добрич опит за технологията и дестилацията на етеричното масло от кората на бреза е споделен с колегите от компанията в САЩ. Дестилационните апарати, които се използват в Пенсилвания, са произведени в България от наши дългогодишни партньори по изготвени от Есетере параметри.

c