Четвъртък, 27 юни 2024

27.06.2024

Последвайте ни

Тържествено се дипломира Випуск 2024 на СУ "П. Р. Славейков" в Добрич

Виктория Златева, единствената в областта пълна шестица по БЕЛ, получи плакет и почетна стипендия

В празнична и емоционална атмосфера, зрелостниците от Випуск 2024 на СУ „Петко Рачов Славейков“ получиха своите дипломи. Родители, близки и приятели изпълниха голямата Актова зала, за да споделят специалния момент.

Със стилна и вълнуваща церемония, момичетата и момчетата от чуждоезиковия ни профил дадоха тържествена клетва да не забравят своето училище и да пазят жив спомена за любимите учители, съученици и приятели. Към следовниците си те отправиха призив да пазят и прославят името на СУ „Петко Рачов Славейков“, да бъдат отговорни към бъдещето си, но и да се забавляват. „Днес получавате дипломите си - плод на 12 години труд.! Те са израз на Вашата воля и амбиции, но и на професионализма, търпението и обичта на учителите, които заедно с Вас са изминали пътя от азбуката и 2+2 до овладяването на знания и умения, които Ви отреждат място сред най-добрите! Поздравявам Вас и всички Ваши учители за отличното представяне на държавните зрелостни изпити! Бъдете горди със себе си!“, бяха част от думите на директора на СУ “П. Р. Славейков“ към младите хора. Попътен вятър и на добър час им пожела Георги Георгиев. 

На бал като на бал - валсът на абитуриенти от Добрич (ВИДЕО)

Много прегръдки, сълзи от радост и нескрита гордост белязаха дългоочаквания ден. Всички зрелостници си тръгнаха със символични подаръци, за да пренесат най-ценното от училищните години – приятелствата завинаги.

Отличниците на випуска получиха специални грамоти и поздравителни адреси за високите си учебни постижения с благодарност за златната следа, която оставят в летописа на училището.

Плакет за своята отдаденост и сериозен принос за издигане авторитета на училището бе връчен на Виктория Златева, завършила с пълно отличие средното си образование и постигнала две блестящи оценки на зрелостните изпити. Тя е единствената в областта с пълна шестица по БЕЛ. По решение на Педагогическия съвет на СУ „П. Р. Славейков“ тя бе удостоена и с почетна стипендия.

Възпитаници на училището имат и две пълни шестици, както и още две отлични оценки на матурата по английски език. Близо половината от постиженията на зрелостниците на Държавните зрелостни изпити са отлични и много добри.  

c