Събота, 28 септември 2024

28.09.2024

Последвайте ни

СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Добрич отбелязва патронен празник и отличи учители и ученици

СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ днес отбелязва патронен празник и по традиция награди своите отличени учители и ученици пред паметника на светите братя.

Празничното шествие премина от концертна зала „Добрич“ до паметника на Св.Св. Кирил и Методий, където се състоя училищното тържество.

„Днес, на 11 май, Деня на светите равноапостоли, просветители Кирил и Методий нашето училище отбелязва своя патронен празник. За нас 11 май не е поредния неучебен ден в пребогатия на такива дни месец май. За нас 11 май е денят, в който почитаме и се прекланяме пред делото на светите братя Кирил и Методий. Повече от 150 години нашите ученици и нашите учители шестват по улиците на град Добрич. По този начин, чрез традицията, предавана от поколение на поколение добруджанци помагаме за съхранението на българския език и българското слово“, каза в словото си директорът на училището Йордан Йорданов.

В края на всяка учебна година по традиция награждаваме онези ученици, които със своите успехи са ни накарали да се чувстваме още по-горди. И тази година десетки са призьорите ни от областни, регионални и национални олимпиади, състезания и турнири.

Тази година Педагогическият съвет на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ взе решение носител на училищната награда „Ивайло Петров“ да бъде Здравка Любомирова Димитрова от 12 а клас, тя има засилен интерес в областта на поезията, има успехи и участия в националното състезание по английски език.

Първенец на абитуриентския випуск за 2023 година е Яница Веселинова Василева от 12 а клас.

С грамота за дългогодишната професионална трудова дейност в системата на българското училищно образование бе отличена Лазаринка Лазарова.

 

c