Сряда, 15 май 2024

15.05.2024

Последвайте ни

СУ „Св. Кл. Охридски“ в Добрич с второ място от Национална олимпиада по гражданско образование

Екипният проект „Спасено детство“ с престижното Второ място в XVII Национална олимпиада по гражданско образование, съобщават от СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич.  

Неуморният труд, отличното взаимодействие между учители, ученици и родители, заслужиха своето признание в заключителния кръг на Националната олимпиада по гражданско образование, проведен в град Велики Преслав, посочват от училището.

До финала на олимпиадата бяха допуснати 22 участници в Първа възрастова група.

За поредна година нашето училище участва в Националната олимпиада, а участието ни беше сред най- запомнящите се и впечатляващи.

Проектът „Спасено детство“ на учениците от III б клас и техния учител Татяна Радова впечатли журито и предизвика голям интерес у публиката, заради актуалността на темата, вложената енергия и отличното изложение на проблематиката.

Представянето на дейностите по „Спасено детство“, от името на целия клас, направи Александър Георгиев. С увереност и самочувствие, въпреки нелеката задача, той накара всички в залата да се замислят върху проблемите на днешните поколения – децата, които растат в дигиталния свят.

Членовете на журито аплодираха нашите ученици, затова че на защитата на проекта участва целия клас, че всички заедно са един отбор и могат, защото си помагат и подкрепят, защото родители и учители работят заедно!

„Днес, в този дигитален свят Спасеното детство е „реално и вълшебно“.

То създава близост, истински приятелства, споделени и незабравими мигове с близките ни хора, остават спомени, сбъдват се мечти…“, сподели Татяна Радова, ръководител на проекта.

c