Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Станислав Кънчев подрежда изложбата си „Високо“ в галерия „Контраст“

Станислав Кънчев подрежда изложбата си „Високо“ в галерия „Контраст“. Експозицията ще бъде изложена от 15 до 21 януари, съобщават организаторите.
„Основната идея на творбите е да предложи на широката аудитория маслена живопис, изпълнена със символиката на истината и предизвикателствата, пред които сме изправени в нашето ежедневие и в света, в който живеем. В картините могат да бъдат открити послания  за мечтите ни и за свободата ни като избор“, разказва авторът на изложбата. Той допълва, че всички картини са нарисувани с  маслени бои, върху платно с подрамка. Открояват се различни техники на нанасяне и контрастни съчетания между топлите и студени цветове в някои от картините, а в други нежно и плавно преливане на нюансите в една определена цветова гама, отбелязва Кънчев.
Станислав Кънчев  е роден през 1984 г. Живее и твори в град София. Интересът му към изобразителното изкуство в течение на годините се развива и днес рисува основно съвременни пейзажи и картини изпълнени със символика. Станислав Кънчев черпи вдъхновение от стилове като импресионизъм и експресионизъм. „Живописта за мен е послание, което мога да отправя към хората чрез моите картини. В творбите ми могат да се видят и усетят енергия и много положителни емоции”, казва той.
/ВСР

c