Понеделник, 15 април 2024

15.04.2024

Последвайте ни

След гонка с полицията в Добрич надрусан се преобърна в канавка

24-годишният мъж е задържан в ареста, ще отговаря за четири престъпления

Полицията задържа за срок до 72 часа 24-годишен мъж, седнал зад волана след употреба на наркотици, използвал чужди регистрационни табели и оказал съпротива на органите на реда, съобщават от Апелативната прокуратура.

При обход на територия през нощта на 1 срещу 2 април, полицейски екип на ОД на МВР – Добрич забелязва автомобил с неизправни светлини, който се движи по улица в града. Подадени са светлинен и звуков сигнал за спиране за проверка, но водачът на автомобила не се съобразява и продължава движението си. Напуска пределите на Добрич и се отправя към близките села, като се движи с много висока скорост. Втори патрул прави опит да спре колата, но водачът й отново не се съобразява с полицейското разпореждане и продължава с висока скорост да се опитва да избяга. 

Дрогиран мъж обърна автомобил с фалшиви табели в нива край Добрич

До задържането му се стига след като мъжът самокатастрофира при опит рязко да навлезе в крайпътна територия поради движение с несъобразена скорост. При извършените от полицейските органи проверки е установена неговата самоличност – Д.Р. на 24 г. от село в община Вълчи дол, област Варна. Тестовете за алкохол и наркотични вещества показали, че той е седнал зад волана след като е употребил метамфетамин. Освен това регистрационните табели, поставени на управлявания от него автомобил, били издадени за друго МПС.

Мъжът е задържан. Той е привлечен към наказателна отговорност за четири престъпления. Предстои в съда да бъде внесено искането за задържането му под стража. Лекият автомобил, който Д.Р. е управлявал, е иззет от органите на реда и към момента вече е извън движение.

c