Вторник, 16 юли 2024

16.07.2024

Последвайте ни

Слънчоглед и царевица - акцент в програмата на "Дни на полето" край Добрич

Вторият ден от полевия празник ще е посветен на децата, сподели инициаторът на събитието Радостина Жекова

„Дни на полето“, събитието, което земеделският бранш очаква с нетърпение, ще се проведе от 23 до 25 юли, в землището на село Поп Григорово при домакинството на Недялко Статев.

Магията на земята и труда на човека посяват надежда и заедно раждат чудеса. „Дни на полето“ се роди под безкрайното синьо небе, обгръщащо златните ниви на Добруджа, където земята диша в ритъма на трудолюбивите сърца. Сега то продължава да расте с неизмерима любов и отдаденост и по други краища на България...

Официалното откриване ще бъде на 23 от 18 часа. На него ще присъстват и гости от Министерството на земеделието, посочи Радостина Жекова, председател на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите, двигателят зад организацията на това мащабно събитие.. Вторият ден ще е посветен на децата под мотото „С деца на поле“. Десетки деца ще излязат на нивите на домакините на тазгодишното издание на фестивала, за да замесят хляб и да участват в други занимателни игри по време на „Деца на полето“.  

Заявено участие на около 50 фирми, съобщи Жекова. На изложението ще се представят производители и вносители на техника, семена, торове и препарати за растителна защита. Участие ще вземат над 50 фирми, ще има полеви демонстрации на машини и проследяване на вегетационното развитие и състояние на културите. Организаторите са се погрижили да предоставят на посетителите не само практическа информация, но и множество веселие, игри и българска музика. Децата също ще имат специални активности, които да ги забавляват, но и да ги запознаят със земеделския труд.

Третото издание на “Дни на полето” ще ни срещне с десетки дистрибутори и производители на селскостопанска техника, препарати, представя ни богати селекции от сортове и разбира се, посреща с богата музикална и кулинарна програма.

Акцентът на „Дни на полето“ тази година са пролетниците – царевица и слънчоглед. „Хибридите са налични, на полето са и изглеждат добре, предвид ситуацията, в която се развиват. Очакваме забавление и се надяваме колегите да видят нещо ново, което да ги изкуши“, сподели още Радостина Жекова.

c